Landbouwwerktuigen

Welk product zoekt u?

Welk product zoekt u?

Alle
Grondbewerking
Klepelmaaiers
Zaaien
Kunstmest strooien
Spuiten
Voederwinning
Persen
Openen

Voederwinning

Klepelmaaiers

Kubota klepelmaaiers zijn dé perfecte machines voor het maaien van met name wegbermen. Als geen ander is de klepelmaaier in staat deze vaak lastig toegankelijke bermen -vol met hoog gewas en vooral ook vaak ander materiaal- te maaien. De takken en steen hinderen de klepelmaaiers Kubota, net als andere voorwerpen in de berm, amper. Ook in de landbouw en fruitteelt wordt de klepelmaaier steeds toegepast. De solide, robuuste maaiers zijn als geen andere machine in staat deze zwaardere maaiwerkzaamheden uit te voeren. Ook dan wordt de Kubota klepelmaaier niet gehinderd door stenen of takken, struikgewas of riet. Kubota landbouwwerktuigen staan sinds jaar en dag bekend als zeer gebruiksvriendelijke machines die optimale prestaties leveren en die via productiviteit, kracht en zuinig brandstofverbruik het verschil maken.
De klepelmaaier maait en versnippert daarna razendsnel het gemaaide materiaal, dat er vervolgens aan de achterzijde van de landbouwmachine weer uitkomt. Zeker in bermen is het goed het gemaaide materiaal ‘terug te geven’ aan de berm, de bodem profiteert zo namelijk optimaal van deze voedzame eigen bemesting. Uiteraard kan ook altijd met een opvangbak gemaaid worden. Belangrijk onderdeel van deze ijzersterke machines zijn de roterende klepels, die zoals gesteld ook op oneffen terrein prima werk verrichten. De klepelmaaier is daarnaast ook een graag geziene gast op sportvelden, campings, paardenweides en andere recreatieterreinen, net als op steeds meer golfbanen. Zeker dan wordt vooral gewerkt met een opvangbak.

Driepunts balenhakselaar

Over een graag geziene gast gesproken; dat is zeker ook de driepunts balenhakselaar. De balenhakselaar strooit (het eigen) stro uit in de stallen. Met een royale voorraadkamer kunnen balen erg snel en ook bijzonder eenvoudig geladen en gelost worden. Om nog efficiënter te werken kan door handig gebruik te maken van de achterklep extra stro op de driepunt hakselaar vervoerd worden om zo sneller en dus nog efficiënter te kunnen werken. De driepunt balenhakselaar van Kubota is er met een standaard en met een draaibare blaaspijp om zo een werkelijk perfect gelijkmatig strodek in de stalen te leveren. Deze driepunts balenhakselaar is zo sterk, dat strooien tot wel vijftien meter prima mogelijk is.

Schudders

De bedrijvige en hardwerkende landbouwer doet na het maaien met de klepelmaaier vaak ook een beroep op de alom erkende Kubota schudders, opnieuw leverbaar in verschillende modellen. Met een schudder wordt door de klepelmaaier het gemaaide gras meteen geschud. Middels schudden droogt het gemaaide gras beduidend sneller en is het mogelijk om al binnen een dag (of uiterlijk twee dagen) het gemaaide gras in te kuilen of er kuilgrasbalen van te maken. Uiteraard is met de schudder – afhankelijk van het model- te variëren in werkbreedte. Met behulp van de mechaniek in de cabine van de trekker kunnen de rotoren zo worden verplaatst dat ze eveneens geschikt zijn voor kantschudden. Behalve het aantal rotoren, zijn de schudders er in uitvoeringen met verschillende tandarmen en van verschillend gewicht. De voorover hellende rotors maken het voor de tandarmen mogelijk het gras van de grond te halen om dat achter de schudder in de lucht te gooien. Gegarandeerd dat het gras zo sneller droog en dus bruikbaar is.

Harken

Om het arsenaal landbouwmachines van Kubota op het landbouwbedrijf compleet te maken, zijn er ook diverse uitvoeringen harken beschikbaar. Ook nu kan in verschillende werkbreedtes geharkt worden. De harken van Kubota zijn er ook al voor de lichtste trekkers, voor die landbouwmachines die weinig vermogen nodig hebben. Kenmerkend aan de harken zijn de gebogen tandarmen die een meer dan uitstekende kwaliteit en capaciteit van harken waarborgen. Indien gewenst kunnen de harken aangevuld worden met tal van Kubota accessoires om nog beter en netter werk te kunnen leveren.

Openen